ul#list-nav { list-style:none; margin:20px; padding:0; width:525px } ul#list-nav li { display:inline } ul#list-nav li a { text-decoration:none; padding:5px 0; width:100px; background:#FF0099; color:#eee; float:left; text-align:center; border-left:1px solid #fff; -moz-border-radius: 5px; } ul#list-nav li a:hover { background:#FF6699; color:#000 -moz-border-radius: 5px; }
.

Featured Posts

Wednesday, 17 April 2013

Sebulan ;)

Asalamualaikumm :D 
Title : Sebulan 
Sebab : Aku dah sebulan tak update blog :D
HAHAHA xD Sebenarnya aku dalam sebulan ni busy :D
pagi aku bangon pergi sekolah ,
Petang aku ade silat .
Malam aku tido A.K.A rehatkan badan xD
Aduhh , Tapi petang ade luck xD
Ni luck nyee :D


Balik penat penat , Tetiba nampak abang SHIRO kite xD Terus semangat aku :3
Sooo , Aku pon tak tau nak cakap ape . 
cume besok cukup 3 bulan aku dengan die :D

ILOVEUNADIAHROZALI <3

Hahaha , Bababai :3
Selamat tinggal :3
Bye

Sunday, 17 March 2013

Apa Itu DDOS ?


Bagi kalangan netter mania tentu sering mendengar atau membaca suatu Website atau Blog sering mengalami DDoS. Barangkali artikel ini merupakan informasi yang berguna bagi netter yang sedang mencari keterangan apa itu DDoS attack.
DDoS attack adalah Distributed-Denial-of-Service attack, sebuah usaha untuk membuat suatu sumber daya komputer menjadi tidak bisa dipakai oleh user-nya, dengan menggunakan ribuan zombie system yang ‘menyerang’ secara bersamaan. Tujuannya negatif, yakni agar sebuah website atau layanan online tidak bisa bekerja dengan efisien atau bahkan mati sama sekali, untuk sementara waktu atau selama-lamanya. DDoS attack adalah salah satu model dari DoS ( denial-of-service) attack.
Target serangan DoS attack bisa ditujukan ke berbagai bagian jaringan. Bisa ke routing devices, web, electronic mail, atau server Domain Name System.
Ada 5 tipe dasar DDoS attack :
  1. Penggunaan berlebihan sumber daya komputer, seperti bandwith, disk space, atau processor.
  2. Gangguan terhadap informasi konfigurasi, seperti informasi routing.
  3. Gangguan terhadap informasi status, misalnya memaksa me-reset TCP session.
  4. Gangguan terhadap komponen-komponen fisik network.
  5. Menghalang-halangi media komunikasi antara komputer dengan user sehingga mengganggu komunikasi.
DDoS attack juga termasuk eksekusi malware, yang dimaksudkan untuk :
  • Memaksimalkan kerja processor, sehingga memblok tugas-tugas yang lain.
  • Memicu terjadinya error di dalam microcode.
  • Memicu error pada urutan instruksi dan memaksa komputer menjadi tidak stabil dan locked-up.
  • Memanfaatkan error-error yang ada di system operasi yang berbuntut pada ‘kematian’ system.
  • Membuat system operasi menjadi crash.
  • iFrame (D)DoS, di dalamnya terdapat sebuah dokumen HTML yang sengaja dibuat untuk mengunjungi halaman web ber-kilobyte tinggi dengan berulang-ulang, hingga melampaui batas bandwith.
Gejala-gejala DDoS attack :
  • Kinerja jaringan menurun. Tidak seperti biasanya, membuka file atau mengakses situs menjadi lebih lambat.
  • Fitur-fitur tertentu pada sebuah website hilang.
  • Website sama sekali tidak bisa diakses.
  • Peningkatan jumlah email spam yang diterima sangat dramatis. Tipe DoS yang ini sering diistilahkan dengan “Mail Bomb”.
Contoh kasus DDoS attack :
  1. Februari 2007, lebih dari 10.000 server game online seperti Return to Castle Wolfenstein, Halo, Counter-Strike, diserang oleh group hacker “RUS”. DDoS attack berasal dari 1.000 lebih komputer yang terletak di negara bekas Uni Sovyet. Kebanyakan berasal dari Rusia, Uzbekistan dan Belarusia.
  2. Juli 2008, banyak blog milik blogger-blogger konservatif, termasuk Macsmind.com, merasa mendapat serangan DDoS attack hingga beberapa terpaksa harus offline. Serangan ini dikaitkan dengan 3 IP address yang diregister melalui GoDaddy.com ke barrackobama.com, situs resmi calon presiden AS dari partai Demokrat, Barrack Obama. Sebelumnya, beberapa pendukung Obama juga melakukan serangan ke situs-situs pendukung Hillary Rodham Clinton dengan menggunakan google.com. Sampai  sekitar bulan agustus waktu itu, asal pasti serangan masih belum jelas, namun Obama atau tim kampanyenya secara personal dianggap terlibat

Tuesday, 12 March 2013

Apa itu Keylogger ? Ini Die keylogger :D

So ,Tadi aku ade pergi CC main game -.- Dah lame tak main CC xD So , Aku tengok member aku log In Garena . Pastu aku terpikir . CC ni dah lame tak bukak . Buatnye ade keylogger . Pastu , Aku pon malas nak pikir -.- Pastu aku terpikir nak buat entry pasal KEYLOGGER ni . Haa , Nak tau keylogger tu ape . Ni makan die :

Keylogger adalah perisian yang membolehkan anda untuk mengetahui apa yang dilakukan oleh pengguna lain di komputer anda semasa ketiadaan anda. Kira macam spylah ni. Keyloggertanpa diketahui merakam semua kekunci yang ditekan oleh pengguna pada komputer lalu di simpan di dalam fail log yang telah di encrypt (memang susah nak buka la ni) dengan pilihan untuk di hantar fail tadi ke email id tertentu. Keylogger adalah alat terbaik untuk memonitor PC anda dimana ia secara automatik mencatat semua email, perbualan, nota chat, website yang dikunjungi, kata laluan, dokumen pendaftaran dan lain2 lagi. Ia merupakan alat kawalan yang sangat mudah digunakan dirumah dan di pejabat.

Harus di ingat Keylogger juga adalah merupakan alat yang bahaya apabila di salah gunakan. Para penggodam komputer (hacker) akan menggunakan alat ini untuk mendapatkan maklumat daripada komputer si pengguna. Pengguna tidak akan menyedari bahawa tindakan mereka sedang dipantau. Ada banyak kaedah keylogging, mulai dari hardware dan software berasaskan elektromagnet dan akustik analisis. 

Oleh itu penulis ingin mengingatkan kepada pada pengguna komputer, berhati2 ketika menggunakan komputer di Siber CafĂ©. Untuk mencuba software keylogger ini anda boleh cuba yang iniatau google saja di internet. Waktu nak install/pasang pada komputer jangan lupa matikan antivirus.

Okay . Dah bace ? Followlah ! Kalau korang nak guna Autolike & Auto Followers Twitter tuh boleh je :D 100% Selamat :D Babai :*

Monday, 25 February 2013

Ayah :D

Asalamualaikum :D Haaaa , Pekabo korang ang nak baca blog yang buruk aku nih ? Soo Aku ade benda nak storyy Sikit :D

Haritu , Aku ni jenis Suke tengok yutube time bateri hengpon nak abis .
Soo , Aku ade terjumpe satu video sepah marhaban .
Pastu , Lepas si Jep menyayi , Si shuib pulak masuk xD
Tapi die nasyidd xD
Lepastu aku dengar jep ade nyanyi 
" Di Pondok kecil ,
Di pantai ombak ,
Berbuih putih ,
Beralun Alunn "
Soo , Aku pon mengGOOGLE lah .
Carik lagu tu , Then bile dah jumpe .
Baru aku tau lagu tu pasal seorang AYAH :D
Lepas aku tengok video tuh ,
Baru aku perasan . Selama ni , Ade jugak lagu untuk AYAH :D
Aku pon ingat tak ade . Tapi lagu die genre sedih lah .
Aku pon pelik , Kenapa lagu untuk mak ngan ayah kita . Kebanyakkanya lagu sedih .
Sedangkan , Kita seboleh Boleh nak buat hati MAK ngan AYAH gembira :3
Soo , Ini lagunya 


Okaylahh :D , Byee Asalamualaikum :D

Friday, 15 February 2013

Aku :D

Okeeyy , Harini aku nak intro lagi pasal aku :3 Hahaha , Sebenarnya aku dah takde idea nak update blog aku xD


Nama aku : Faiz , Buyot , Shabu , 
Umur aku : Enam belas tahun :3
Seorang yang physco *SAIKO* lebih
Kaki facebook , Twitter , Blog *#ChurpChurp dah lame tinggal*
Peminat lagu lagu asian xD
Seorang Hacker Tidak berpengalaman .
Suke makan nasi ayam + Milo Ais
Seorang yang gila gila xD
Bukan seorang yang suke ayat ayat jiwang .
Aku tak minat sangat lagu 90-an xD Sebab tu aku diam bila bebudak kelas aku nyanyi . Sebab aku tak tahu lirik xD
Mempunyai 3 adik beradik . 
Berasal dari Kuala Lumpur :D 
Minat sukan lasak *Motocross* 
Ramai kawan xD
Aku sayang Mak ngan ayah aku :D
Aku benci budak yang muke bajet Yek Yek + Bajet + Konon Pandai -.-
Menggunakan Samsung Galaxy Y sejak lebih kurang setahun lalu :D
Mempunyai Bisnes menjual Pendrive :D Sape Sape nak beli pendrive boleh kesini 
PENDRIVE MURAH
Last sekali , Aku sayang NADHYA ROZALI :D




 

Sample text

Sample Text

free counters

Sample Text