ul#list-nav { list-style:none; margin:20px; padding:0; width:525px } ul#list-nav li { display:inline } ul#list-nav li a { text-decoration:none; padding:5px 0; width:100px; background:#FF0099; color:#eee; float:left; text-align:center; border-left:1px solid #fff; -moz-border-radius: 5px; } ul#list-nav li a:hover { background:#FF6699; color:#000 -moz-border-radius: 5px; }

Wednesday, 17 April 2013

Sebulan ;)

Asalamualaikumm :D 
Title : Sebulan 
Sebab : Aku dah sebulan tak update blog :D
HAHAHA xD Sebenarnya aku dalam sebulan ni busy :D
pagi aku bangon pergi sekolah ,
Petang aku ade silat .
Malam aku tido A.K.A rehatkan badan xD
Aduhh , Tapi petang ade luck xD
Ni luck nyee :D


Balik penat penat , Tetiba nampak abang SHIRO kite xD Terus semangat aku :3
Sooo , Aku pon tak tau nak cakap ape . 
cume besok cukup 3 bulan aku dengan die :D

ILOVEUNADIAHROZALI <3

Hahaha , Bababai :3
Selamat tinggal :3
Bye

Sunday, 17 March 2013

Apa Itu DDOS ?


Bagi kalangan netter mania tentu sering mendengar atau membaca suatu Website atau Blog sering mengalami DDoS. Barangkali artikel ini merupakan informasi yang berguna bagi netter yang sedang mencari keterangan apa itu DDoS attack.
DDoS attack adalah Distributed-Denial-of-Service attack, sebuah usaha untuk membuat suatu sumber daya komputer menjadi tidak bisa dipakai oleh user-nya, dengan menggunakan ribuan zombie system yang ‘menyerang’ secara bersamaan. Tujuannya negatif, yakni agar sebuah website atau layanan online tidak bisa bekerja dengan efisien atau bahkan mati sama sekali, untuk sementara waktu atau selama-lamanya. DDoS attack adalah salah satu model dari DoS ( denial-of-service) attack.
Target serangan DoS attack bisa ditujukan ke berbagai bagian jaringan. Bisa ke routing devices, web, electronic mail, atau server Domain Name System.
Ada 5 tipe dasar DDoS attack :
  1. Penggunaan berlebihan sumber daya komputer, seperti bandwith, disk space, atau processor.
  2. Gangguan terhadap informasi konfigurasi, seperti informasi routing.
  3. Gangguan terhadap informasi status, misalnya memaksa me-reset TCP session.
  4. Gangguan terhadap komponen-komponen fisik network.
  5. Menghalang-halangi media komunikasi antara komputer dengan user sehingga mengganggu komunikasi.
DDoS attack juga termasuk eksekusi malware, yang dimaksudkan untuk :
  • Memaksimalkan kerja processor, sehingga memblok tugas-tugas yang lain.
  • Memicu terjadinya error di dalam microcode.
  • Memicu error pada urutan instruksi dan memaksa komputer menjadi tidak stabil dan locked-up.
  • Memanfaatkan error-error yang ada di system operasi yang berbuntut pada ‘kematian’ system.
  • Membuat system operasi menjadi crash.
  • iFrame (D)DoS, di dalamnya terdapat sebuah dokumen HTML yang sengaja dibuat untuk mengunjungi halaman web ber-kilobyte tinggi dengan berulang-ulang, hingga melampaui batas bandwith.
Gejala-gejala DDoS attack :
  • Kinerja jaringan menurun. Tidak seperti biasanya, membuka file atau mengakses situs menjadi lebih lambat.
  • Fitur-fitur tertentu pada sebuah website hilang.
  • Website sama sekali tidak bisa diakses.
  • Peningkatan jumlah email spam yang diterima sangat dramatis. Tipe DoS yang ini sering diistilahkan dengan “Mail Bomb”.
Contoh kasus DDoS attack :
  1. Februari 2007, lebih dari 10.000 server game online seperti Return to Castle Wolfenstein, Halo, Counter-Strike, diserang oleh group hacker “RUS”. DDoS attack berasal dari 1.000 lebih komputer yang terletak di negara bekas Uni Sovyet. Kebanyakan berasal dari Rusia, Uzbekistan dan Belarusia.
  2. Juli 2008, banyak blog milik blogger-blogger konservatif, termasuk Macsmind.com, merasa mendapat serangan DDoS attack hingga beberapa terpaksa harus offline. Serangan ini dikaitkan dengan 3 IP address yang diregister melalui GoDaddy.com ke barrackobama.com, situs resmi calon presiden AS dari partai Demokrat, Barrack Obama. Sebelumnya, beberapa pendukung Obama juga melakukan serangan ke situs-situs pendukung Hillary Rodham Clinton dengan menggunakan google.com. Sampai  sekitar bulan agustus waktu itu, asal pasti serangan masih belum jelas, namun Obama atau tim kampanyenya secara personal dianggap terlibat

Tuesday, 12 March 2013

Apa itu Keylogger ? Ini Die keylogger :D

So ,Tadi aku ade pergi CC main game -.- Dah lame tak main CC xD So , Aku tengok member aku log In Garena . Pastu aku terpikir . CC ni dah lame tak bukak . Buatnye ade keylogger . Pastu , Aku pon malas nak pikir -.- Pastu aku terpikir nak buat entry pasal KEYLOGGER ni . Haa , Nak tau keylogger tu ape . Ni makan die :

Keylogger adalah perisian yang membolehkan anda untuk mengetahui apa yang dilakukan oleh pengguna lain di komputer anda semasa ketiadaan anda. Kira macam spylah ni. Keyloggertanpa diketahui merakam semua kekunci yang ditekan oleh pengguna pada komputer lalu di simpan di dalam fail log yang telah di encrypt (memang susah nak buka la ni) dengan pilihan untuk di hantar fail tadi ke email id tertentu. Keylogger adalah alat terbaik untuk memonitor PC anda dimana ia secara automatik mencatat semua email, perbualan, nota chat, website yang dikunjungi, kata laluan, dokumen pendaftaran dan lain2 lagi. Ia merupakan alat kawalan yang sangat mudah digunakan dirumah dan di pejabat.

Harus di ingat Keylogger juga adalah merupakan alat yang bahaya apabila di salah gunakan. Para penggodam komputer (hacker) akan menggunakan alat ini untuk mendapatkan maklumat daripada komputer si pengguna. Pengguna tidak akan menyedari bahawa tindakan mereka sedang dipantau. Ada banyak kaedah keylogging, mulai dari hardware dan software berasaskan elektromagnet dan akustik analisis. 

Oleh itu penulis ingin mengingatkan kepada pada pengguna komputer, berhati2 ketika menggunakan komputer di Siber CafĂ©. Untuk mencuba software keylogger ini anda boleh cuba yang iniatau google saja di internet. Waktu nak install/pasang pada komputer jangan lupa matikan antivirus.

Okay . Dah bace ? Followlah ! Kalau korang nak guna Autolike & Auto Followers Twitter tuh boleh je :D 100% Selamat :D Babai :*

Monday, 25 February 2013

Ayah :D

Asalamualaikum :D Haaaa , Pekabo korang ang nak baca blog yang buruk aku nih ? Soo Aku ade benda nak storyy Sikit :D

Haritu , Aku ni jenis Suke tengok yutube time bateri hengpon nak abis .
Soo , Aku ade terjumpe satu video sepah marhaban .
Pastu , Lepas si Jep menyayi , Si shuib pulak masuk xD
Tapi die nasyidd xD
Lepastu aku dengar jep ade nyanyi 
" Di Pondok kecil ,
Di pantai ombak ,
Berbuih putih ,
Beralun Alunn "
Soo , Aku pon mengGOOGLE lah .
Carik lagu tu , Then bile dah jumpe .
Baru aku tau lagu tu pasal seorang AYAH :D
Lepas aku tengok video tuh ,
Baru aku perasan . Selama ni , Ade jugak lagu untuk AYAH :D
Aku pon ingat tak ade . Tapi lagu die genre sedih lah .
Aku pon pelik , Kenapa lagu untuk mak ngan ayah kita . Kebanyakkanya lagu sedih .
Sedangkan , Kita seboleh Boleh nak buat hati MAK ngan AYAH gembira :3
Soo , Ini lagunya 


Okaylahh :D , Byee Asalamualaikum :D

Friday, 15 February 2013

Aku :D

Okeeyy , Harini aku nak intro lagi pasal aku :3 Hahaha , Sebenarnya aku dah takde idea nak update blog aku xD


Nama aku : Faiz , Buyot , Shabu , 
Umur aku : Enam belas tahun :3
Seorang yang physco *SAIKO* lebih
Kaki facebook , Twitter , Blog *#ChurpChurp dah lame tinggal*
Peminat lagu lagu asian xD
Seorang Hacker Tidak berpengalaman .
Suke makan nasi ayam + Milo Ais
Seorang yang gila gila xD
Bukan seorang yang suke ayat ayat jiwang .
Aku tak minat sangat lagu 90-an xD Sebab tu aku diam bila bebudak kelas aku nyanyi . Sebab aku tak tahu lirik xD
Mempunyai 3 adik beradik . 
Berasal dari Kuala Lumpur :D 
Minat sukan lasak *Motocross* 
Ramai kawan xD
Aku sayang Mak ngan ayah aku :D
Aku benci budak yang muke bajet Yek Yek + Bajet + Konon Pandai -.-
Menggunakan Samsung Galaxy Y sejak lebih kurang setahun lalu :D
Mempunyai Bisnes menjual Pendrive :D Sape Sape nak beli pendrive boleh kesini 
PENDRIVE MURAH
Last sekali , Aku sayang NADHYA ROZALI :D




Thursday, 7 February 2013

Kucing :D

Asalamulalaikum :D , So harini tentagn kucing :3

Pagi tadi mase aku nak pergi sekolah , Biasanya aku gi rumah ayie dulu . Baru , Gerak gi sarapan , Baru gi sekolah . Tapi harini tak sempat pergi sarapan . Kucing ayie NAZAK :/ *SakitNakMati* Pastu aku nampak akak die suapkan kucing tuh minum air kelapa . Pastu aku terpikir , Orang selalu cakap . Kucing ade 9 nyawa . Tapi kenapa die dah nak mati ? Ayie cakap die baru first time macam tuh . Aku pikir , Mane lagi 8 nyawa die ? Pastu aku ketawa sensorang . Aku tak tau la kucing tuh macam mana sekarang xD Tapi aku ade fakta nak PASTE dekat sini :D


Fakta :

1. Kucing boleh mencapai ketinggian yang hebat.
Pada tahun 1963, Perancis menghantar kucing pertama ke angkasa lepas. Dikenali sebagai Felicette, dia juga digelar “Astrocat” oleh akhbar. Melalui diimplan elektrod, vitals Felicette sentiasa dipantau dan beliau berjaya kembali ke Bumi. Diberikan, meltakkan kucing ke dalam kosmos melalui roket mungkin tidak idea-idea yang terbaik, tetapi ia membuktikan ketahanan mereka.
2. Kucing tidur 2/3 hari.
Secara purata, fakta tentang kucing mengesahkan mereka amnya tidur kira-kira dua pertiga daripada setiap hari. Jika anda buat kira-kira matematik, ia bermakna kucing kecil berusia sembilan tahun anda telah cukup banyak tidur kira-kira enam tahun hidup. Kemungkinan besar, mereka akan mencari tempat tertentu yang mereka menikmati dan ia menjadi spot.Keep kegemaran mereka napping ia membersihkan rakan kucing anda dan bebas bina-bulu bulu dan haiwan kesayangan. Ia juga merupakan idea yang baik untuk memastikan ia selamat dan stabil. Walaupun kecederaan  jatuh untuk kucing yang paling jarang berlaku, mereka lebih cenderung untuk timbul dalam slip jarak yang sangat dekat. Apabila digabungkan dengan keadaan tidur, beberapa kucing tidak sentiasa mempunyai masa ke kanan diri mereka dan  merangkak.
3. Kucing mempunyai emosi seperti manusia.
Satu perkara kucing kelabu berkongsi beberapa persamaan yang ketara dengan otak manusia. Walaupun pakar-pakar tidak bersetuju kepada kedalaman dan pelbagai, semua mengesahkan bahawa kitties rasa emosi tidak yang berbeza daripada orang. Kebahagiaan, mudah terangsang, suka main-main, kemurungan dan kemarahan. Mana-mana kekasih kucing akan bersetuju – mereka telah menyaksikan semua itu dan lebih dalam BFF berkaki empat mereka. Melihat daripada emosi yang terakhir – kucing tidak berpuas hati boleh meninggalkan anda dengan kerusi air kencing direndam, dicarik gulung kertas tandas yang berselerak kira-kira atau pun pecah hidangan.
4. Gigitan kucing berbahaya.
Memang benar – gigitan dari kucing boleh menjadi toksik dan berbahaya. Menurut fakta yang sedia ada tentang kucing dan pemilik mereka, lebih kurang 40,000 individu yang digigit oleh kucing di Amerika Syarikat setiap tahun. “Ia adalah bahaya yang serius,” kata Peter Muller, seorang Doktor Perubatan Veterinar dan pemilik Briarcliff Animal Hospital di Atlanta. “Gigitan kucing boleh menyebabkan jangkitan yang serius bakteria Pasteurella multocida,” Muller menerangkan. “Ia boleh dirawat dengan mudah dengan penisilin, tetapi jika tidak dikawal, terutama warga tua atau mereka dengan sistem imun yang terjejas, ia berpotensi berkembang di bawah kulit anda, tersebar di seluruh sistem limpa anda, dan dalam beberapa kes yang jarang berlaku, membawa kepada kematian. Itulah mengapa ia selalu idea yang baik untuk berjumpa dengan doktor segera selepas gigitan kucing. “
5. Kucing boleh melompat tinggi.
Adakah anda tahu bahawa sesetengah kucing boleh melompat sehingga lima kali ganda ketinggian mereka sendiri hanya dalam satu lompatan? Memang benar.
6. Kucing boleh diklon.
Mempunyai kucing kegemaran dengan personaliti yang terbaik yang pernah dan banyak wang tambahan untuk berbelanja? Telah ‘em klon! Ya, teknologi wujud dan boleh diakses jika anda mempunyai doh untuk mengeluarkan. “Little Nicky” dilahirkan pada tahun 2004 dan merupakan kucing pertama komersial klon. Dilaporkan dihasilkan daripada DNA si mati Maine Coon, pemilik diagihkan $ 50.000 untuk meniru versi baru seorang sahabat lama dan mendakwa personaliti kedua-dua kucing yang sungguh menarik ini yang serupa.
7. Kucing mempunyai sistem GPS dalaman.
Hilang kucing benar-benar dapat mencari jalan pulang ke rumah mereka. Pakar-pakar pelbagai menunjukkan sudut cahaya matahari, medan magnet bumi dan keupayaan lain yang disebut sebagai PSI perjalanan. Walau apa pun kes itu, merekodkan fakta tentang kucing mengesahkan perjalanan selalunya panjang dan sukar mereka untuk sampai ke rumah dan sahabat disukai manusia.
8. Kucing boleh menggunakan pintu peliharaan.
Bagi keluarga yang mengekalkan kucing dalaman-luaran, tiada apa-apa jua lebih mudah daripada pintu haiwan peliharaan. Tahu siapa yang datang dengan idea tersebut? Graviti Raja Sir Isaac Newton! Menurut cerita yang diwarisi sejak bertahun-tahun, Newton telah bereksperimen dengan cahaya di dalam bilik yang gelap dan salah satu kucing yang paling berharga (dilaporkan dinamakan “Spithead“) terus membuka pintu dan mengganggu eksperimen. Untuk menjaga kerja-kerja yang dilakukan utuh dan membenarkan kucing bebas berkeliaran, beliau memotong satu lubang kecil di pintu dan menutup dengan kain. Yang berkembang menjadi apa yang hari ini dikenali sebagai pintu peliharaan, sesuai untuk kedua-dua kucing dan anjing.
9. Kucing mempunyai banyak rambut.
Suatu badan kucing dilindungi dengan kira-kira 130,000 rambut bagi setiap inci persegi. Semua orang tahu apa itu bererti untuk rumah atau pangsapuri anda: rambut, rambut, mana-mana! Biarlah, bersikap jujur – ada apa-apa yang anda boleh lakukan yang pernah akan menyingkirkan semua orang-orang folikel kucing. Walau bagaimanapun, anda boleh mengurangkan kesan dengan brushings harian, dan sudah tentu, memvakum tetap. Untuk pakaian, cuba berus lin dan sepasang penyepit kecil.
10. Kucing boleh menggunakan tandas … dan mereka boleh mengepam.
Yang saya kenali kucing latihan pakar dan mereka mendakwa bahawa tidak ada keperluan untuk sampah kitty. Anda pasti dapat melatih kucing anda untuk menggunakan tandas.



Pastu aku terbaca , Ade orang tanya kat komen kat entry tuh . Die cakap 
"kucing saya yang berusia lebih kurang setahun terlepas ketika saya bawa ke kedai kerana takut dengan orang ramai.. jarak kedai ke rumah lebih kurang 100meter.. adakah kucing yang saya bela sejak kecil itu akan jumpa jalan balik ke rumah saya?"

soo , Ape yang aku tau , Kucing ni Selagi tak lepas 2 sungai , Die masih boleh balik rumah walaupon rumah tuh jauh . Tapi aku tak pasti lah . Sebab aku ni bukan percaya sangat benda benda nih .
Ape ape pon , arap kucing ayie tuh sihat je :D





Budak nilah yang buat hati aku ..... Suke kat die xD

Asalamualaikum ;D , Bace tajok pastu nyanyi lagu kat bawah nih :3 Entry ni untok kau je xD

Nadya Rozali , Ni untok awak xD 

Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku
Ku merasa tlah kehilangan
Cintamu yang tlah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada
Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku
Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita
Takkan ku sia-siakan kamu lagi
Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku
Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita
Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Takkan ku sia-siakan kamu lagi. (2x)
Dah habis nyanyi ? Komenn a ~


Saturday, 26 January 2013

Ape tu 14/Ogos ? Tarikh pindaan internet ?

SO tadi aku ade baca kat satu blog *HACKER* -.- Baru aku tau ape tuh 14/ogos , Tarikh blackout internet *Betulkeakucakapni ? SO nih aku ade copy paste dari sane :D

Mari baca dulu keterangan pindaan 114A :

Seksyen 114A menganggap individu yang memiliki laman web atau peralatan komputer yang mengandungi bahan berunsur hasutan atau fitnah bersalah walaupun bahan itu dimuat naik oleh pihak lain. Individu atau organisasi yang mengendali atau menawarkan perkhidmatan kepada forum, blog,atau laman web juga bertanggungjawab terhadap segala kandungan yang terdapat pada perkhidmatan tersebut. Para pengguna internet yang akaun atau komputernya digodam (hack) juga akan dipertanggungjawabkan ke atas bahan yang dimuat naik oleh penggodam (hacker). Seksyen 114A ini mengancam kebebasan bersuara di Internet dan menggugat prinsip asas keadilan, demokrasi dan hak asasi manusia.

Internet BlackOut Day ini diwujudkan oleh CIJ Malaysia (Centre For Independent Journalism, Malaysia)  iaitu Pusat Kewartawanan Bebas untuk menyedarkan kesan yang bakal diterima oleh pengguna Internet negara ini sekiranya pindaan tersebut diluluskan.
Internet BlackOut Day juga merupakan tanda bantahan terhadap Seksyen 114A Akta Keterangan 2012 yang menghalang kebebasan berinternet !

Petikan daripada sebuah blog mengatakan CIJ Malaysia menyarankan pembangun laman memaparkan pop-up pada laman mereka selama 24 jam pada 14 Ogos ini.

Menurut laman CIJ Malaysia, kesannya adalah pada diri anda sendiri. Bayangkan rakyat negara ini perlu bertanggungjawab atas kesalahan orang lain. Anda juga tidak bebas untuk bersosial di laman-laman kerana ia akan mengekang kebebasan dalam hal komen mahupun posting sesuatu idea atau pendapat.

Lebih penting lagi akta ini tidak digubal dengan baik dan dilakukan secara tergesa-gesa tanpa penglibatan rakyat dan kepentingan awam menurut e-petisyen CIJ Malaysia. Ia dilihat untuk mengelakkan orang ramai mengetahui kebenaran atau dengan kata yang lebih tepat lagi ia seperti mementingkan kepentingan sesuatu.

Antara laman yang telah menyokong kempen Stop114 ini ialah lelong.com.my, cari.com.my dan freemalaysiatoday.com .

Anda disarankan untuk menyokong bantahan ini dengan menandatangani e-petisyen ICJ Malaysia di laman berikut sebagai tanda sokongan :
http://www.gopetition.com/petitions/1million-malaysians-against-evidence-amendment-no2.html 

CEPAT SEBELUM TERLAMBAT !

Wednesday, 23 January 2013

Header tak jadi xD

Asalamualaikum :D , Sebenarnya mood aku baik harini xD aku ingat nak buat gambar header , pastu terbantut . Hahahah , rase macam tak lawa . so aku tak habis edit -.-
So takjadi , Sebab macam tak lawa -.- 
#Ituppon nak update -.-
Haha , Sukehati aku lah , blog aku ! 
Okaylahhh , Bababai :3


Hilangkan rasa marah :D

Assalamualaikum :D , Tadi , aku ade terbaca satu entry akat blog #HARIANISLAM pastu menceritakan pasal hilangkan rasa marah . Aku sebagai seorang yang agak panas baran , Tapi takdelah , Asyik nak panas jee memanjang . So bace ni . Copypaste je :D . Ni antara caranya : 

  • Mula-mula kita perlu malu dengan Allah s. w. t akan segala tindak-tanduk kita. Allah memerhatikan segala perlakuan dan sikap biadab kita.
  • Bila datang rasa hendak marah, ingatlah kita ini hanyalah manus! ia yang hina.
  • Banyakkan berdiam diri dan berdoa kepada Allah agar Allah selamatkan kita daripada sifat marah.
  • Hendaklah ingat kesan daripada sifat marah itu mungkin akan membawa kepada permusuhan dan pembalasan dendam dari orang yang anda marahi.
  • Cuba bayangkan betapa buruknya rupa kita ketika kita sedang marah. Ianya lebih buruk daripada perlakuan seekor binatang jikalau anda di dalam keadaan yang marah.
  • Apabila datang marah, banyakkan baca Ta’awwuz ( A’uzubillahi minas Syaitanirrajim ) kerana marah itu datangnya daripada syaitan.
  • Apabila marah sedang memuncak, ambil wudhu keranawudhu dapat menenangkan api kemarahan yang sedang membara.
  • Jikalau tidak boleh hilang marah dengan hal tersebut di atas, hendaklah tidur. Kerana ianya akan meredakan perasaan marah apabila bangkit daripada tidur
  • Tauhid kita perlu tepat. Setiap sesuatu itu datangnya dari Allah dan akan kembali kepada Allah. Kenapa kita perlu marah.

DOA MENGHILANGKAN RASA MARAH

Okaylah , aku update pada 24/1/2013 Sempena Sambutan Maulidur Rasul :D .
Byee :D , Assalamualaikum :3


Friday, 18 January 2013

Shimi -Shimi bermaksud BOSAN XD

Lame bona aku tak update blog nih xD Harini aku nak ceritakan sejarah si budak kecik kuning nama "SIMI-SIMI" tulah :D Hahahahaha Bace ni :

Simsimi adalah perbualan pintar yang popular dan diprogram pada tahun 2002 oleh ISMaker.Pemohonan ini telah membawa kepada kontroversi dan protest di Thailand kerana ada beberapa jawapan yang mengandungi perkataan yang tidak senonoh dan mengkritik ahli politik terkemuka .

Setakat ini , Sims simi semakin berkembang dangan bahasa yang baru diberikan.Dibantu juga dengan ciri-ciri yang boleh dibantu oleh manusia untuk mengajar dan bertindak balas dengan betul 
Simsimi di sebut di dalam bahasa korea yang berbunyi ""shim-Shimi" yang bermaksut "Bosan" Aku dah tulis kat tajuk tadi kan :3 Simsimi juga ada dikeluarkan untuk Andriod dan Ios.

Ada beberapa jenis Chatting yang serupa dengan Simsimi :

  • jabberwacky
  • chatterbot
  • Cleaverbot
  • Alecanady
Simsimi menarik kepada asas asas perbualan sebanyak 10 juta perbualan dan soalan-soalan kepada pengguna, dan pengguna menyatakan bahasa simsimi adalah satu ruangan chatting yang terbaik yang pernah mereka gunakan .

Jika korang nak applikasi di dalam handphone korang , korang boleh dapatkan percuma di Playstore.Itu sahaja . Enjoy


 

Sample text

Sample Text

free counters

Sample Text